top of page
Buscar
  • Foto del escritorSJM d'Albal

La Banda Municipal de València interpretarà este diumenge obres de Zacarés.


Este diumenge dia 18 de gener, la Banda Municipal de València dedicarà la segona part del seu Concert al músic i compositor albalenc Francisco Zacarés Fort. interpretant dues de les seues grans obres: Iocundum i Respighiana en el Concert Homenatge pòstum al Director centenari Joan Garcés, natural de Benifairó de les Valls.

Una bona oportunitat per disfrutar de dues de les grans composicions de Zacarés.

franciscozacarescontkwo_edited.jpg

Francisco Zacarés Fort (Albal, 1962) és un compositor i director de banda valencià, professor al Conservatori Superior de València.

Zacarés va realitzar els seus estudis musicals al Conservatori Superior de Música Joaquim Rodrigo de València on va obtindre els títols superiors en les especialitats d'harmonia, contrapunt, composició i instrumentació, solfeig i teoria de la música, transposició i acompanyament, direcció d'orquestra i cors, trombó, pedagogia musical, i musicologia; amb mestres com Luis Blanes, Manuel Galduf, Amand Blanquer, Joaquín Vidal, Eduardo Cifre, José Maria Vives o Francesc Tamarit Fayos.

El 1986 obté la diplomatura en harmonia i acompanyament, i el 1995 guanya el primer premi al Concurs de Composició per a Banda (WMC), amb l'obra Diptic Symfonic a Kerkrade (Països Baixos). Esta obra seria obligada a l'edició de 1997 del Certamen de Kerkrade, en la Divisió de Concert. Les seues composicions han sigut interpretades arreu del món, així com a certàmens tant nacionals com internacionals com el WMC Kerkrade (Holanda), el Flicorn d'or a Riva del Garda (Itàlia), Certamen de Bandes Amateurs a Lilla (França), Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, Certamen Provincial de València, Certamen de la Comunitat Valenciana, Certamen Ciutat de Múrcia, Certamen Provincial de Bandes de Pontevedra (Galícia), etc. A més, compta amb una discografia de diversos Cd, on s'arrepleguen gran part de les seues obres així com diversos premis a certàmens internacionals de composició que constaten l'èxit de l'obra de Zacarés.

10931253_10205774568992645_5605164317926186198_n.jpg

------------------------

Este domingo día 18 de enero, la Banda Municipal de Valencia dedicará la segunda parte de su Concierto al músico y compositor albalense Francisco Zacarés Fort. interpretando dos de sus grandes obras: Iocundum y Respighiana en el Concierto Homenajeo póstumo al Director centenario Joan Garcés, natural de Benifairó de les Valls. Una buena oportunidad por disfrutar de dos de las grandes composiciones de Zacarés.

Francisco Zacarés Fort (Albal, 1962) es un compositor y director de banda valenciano, profesor al Conservatorio Superior de Valencia. Zacarés realizó sus estudios musicales al Conservatorio Superior de Música Joaquim Rodrigo de Valencia donde obtuvo los títulos superiores en las especialidades de armonía, contrapunto, composición e instrumentación, solfeo y teoría de la música, transposición y acompañamiento, dirección de orquesta y corazones, trombón, pedagogía musical, y musicología; con maestros como Luis Blandas, Manuel Galduf, Amand Blanquer, Joaquín Vidal, Eduardo Cifre, José Maria Vives o Francesc Tamarit Fayos. El 1986 obtiene la diplomatura en armonía y acompañamiento, y el 1995 gana el primer premio al Concurso de Composición para Banda (WMC), con la obra Diptic Symfonic a Kerkrade (Países Bajos). Esta obra sería obligada a la edición de 1997 del Certamen de Kerkrade, en la División de Concierto. Sus composiciones han sido interpretadas en todo el mundo, así como a certámenes tanto nacionales como internacionales como el WMC Kerkrade (Holanda), el Flicorn de oro a Riva del *Garda (Italia), Certamen de Bandas Amateurs a Lilla (Francia), Certamen Internacional de Bandas de Música Ciutat de Valencia, Certamen Provincial de Valencia, Certamen de la Comunidad Valenciana, Certamen Ciutat de Murcia, Certamen Provincial de Bandas pontevedresas (Galicia), etc. Además, cuenta con una discografía de varios *Cd, donde se recogen gran parte de sus obras así como varios premios a certámenes internacionales de composición que constatan el éxito de la obra de Zacarés.


22 visualizaciones

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page