top of page
Buscar
  • Foto del escritorSJM d'Albal

El Replà es fa ressò del 40 aiversari de la Refundació.


Tot i que la Societat Joventut Musical d’Albal té els seus orígens en l’any 1929, quan un grup de veïns, per la seua afició musical, van aconseguir instaurar al nostre poble una Banda de Música, amb l’esclat de la Guerra Civil, l’activitat de la Banda es va haver de paralitzar. 30 anys més tard, i amb l’arribada de la democràcia, la Banda va ressorgir de la mà de Fco. Almudever, Salvador Armela i Fco. Pérez Nácher, leganlitzant-se l’ay 1976. Des d’aquell moment, ara fa 40 anys, la música no ha parat de sonar al nostre poble i és que la Societat Musical ha portat una frenètica i ininterrompuda activitat, participant en concerts, festivals i certàmens així com oferint ensenyament musical al poble. Enguany, celebrarem el 40 aniversari amb la il·lusió d'aquell qui sap que allò que fem enriqueix la vida, les festes, l'educació i la cultura del poble. Quaranta anys han donat per a molt. Per l'Escola de Música han passat, al llarg d'estes quatre dècades, milers d'alumnes del poble i dels voltants, d'entre els quals han eixit músics com el director i clarinetista David Ramírez, el tubista Tomàs Alemany Rosaleny, tuba principal de l'Orquestra Filharmònica de Jalisco o el compositor i director de reconeixement internacional Francisco Zacarés Fort entre altres que ocupen places en orquestres i bandes professionals arreu de l'estat, a més de molts altres professionals que es dediquen a la docència de música. Tampoc han faltat els èxits per a la Banda Simfònica, que ha participat en nombrosos certàmens de caràcter estatal i internacional aconseguint diversos premis entre els quals cal destacar els aconseguits al Certamen de l’Excel·lentíssima Diputació Provincial de València, rebent un segon premi en 1987 i un tercer en 1993; el Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Ciutat de València’, obtenint dos segons premis a la secció tercera en 1986 i 1990; el primer premi en 1990 al Certamen de pasdobles de Torrent; el primer premi en el IV Certamen de Pasdobles Ciutat de Teulada en 1997 i més recentment el Primer Premi aconseguit en 2014 en la segona secció del Certamen Provincial de la Diputació de València baix la batuta de l’actual Director Francesc Arnalte i Boronat. A més, la SJMA també ha participat en festivals de pobles com Puçol, Mislata, Algemesí, Foios, Paiporta, Alberic, Carlet, Aldaia, Alcoi, Castellar, Algaida (Mallorca) L’Alcúdia, Las Peñas de San Pedro a Albacete, amenitzant les festes Santoña (Santander), semana Santa de Zamora, Cascante Navarra, Barraca de Aigües Vives, Pedralba, Buñol, Castelló de la Ribera, Vilamarxant, Godella, Foios, Beneixida, o Ulldecona (Tarragona) i ha participat al primer cicle de Les Bandes a les Arts al Palau Reina Sofía en 2012. En l’actualitat la SJMA es troba en un moment dolç i il·lusionant. Els èxits es succeeixen per a totes les agrupacions de la Societat Musical i es tradueixen en l'entuaiasme d'uns músics implicats i compromesos que moltes vegades deixen de banda altres obligacions derivades dels estudis o el treball per assistir cada setmana als assajos i els actes programats. L’Escola de Música és una de les referents en tota la comarca de l’Horta Sud, amb un creixement anual en el número de matriculacions, assolint en l’actualitat vora 150 alumnes. A més, és reconeguda també per la seua qualitat educativa que aposta per un ensenyament en grups reduïts i atenció personalitzada per a cada alumne, garantint un alt nivell d'aprenentatge i rendiment de l'estudiant, que a més de llenguatge musical i instrument, completa la seua formació formant part de les agrupacions instrumentals com el Cor, la Banda Juvenil, la Infantil i l'Orquestra. Per a la celebració d’este aniversari, totes les agrupacions de la Societat estan treballant ja preparant una completa i variada programació d’activitats i concerts que abraçarà tot l’any. La Banda Simfònica treballa amb celeritat el Concert de Primavera del 6 de març, la Banda Juvenil, la infantil i l’orquestra ultimen els assajos per al Concert del dia 16 d'abril i el cor, per la seua part, treballa també de valent per preparar les seues audicions i concerts. Estes agrupacions, que ja ens són conegudes i estimades, no seran, però, les úniques que ompliran la programació del 40 aniversari. Com a novetat, enguany comptarem amb l'actuació de noves agrupacions que han començat ja els assatjos: grups de cambra de fusta i metall, ensembles de corda, fusta, metall, corda, percussió, clarinets, saxos, etc. completaran este calendari del qual anirem informant a través dels mitjans oficials de la Societat a Facebook, Twitter, a la pàgina web www.sjmalbal.com així com també a la pàgina de l'Ajuntament d'Albal i els seus canals habituals.14 visualizaciones

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page